ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI

 

Ziua mondială a Mediului a fost instituită la 5 iunie 1972 de Asambleea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană” de la Stocholm şi reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite (UNEP).

Manifestările dedicate Zilei Mondiale a Mediului se înscriu în efortul comun de transmitere către generaţiile viitoare a unui mediu curat şi sănătos, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile:

- economică, ecologică şi socială, constituind un exemplu activ de colaborare întreautorităţile administraţiei publice centrale şi locale şi societatea civilă.

În această perioadă se desfăşoară activităţi care ţin de managementul şi dezvoltarea durabilă a oraşelor, în context ecologic. Anul acesta, genericul evenimentelor organizate cu ocazia sărbătorirei Zilei Modiale a Mediului este "Doar o planetă avem".

Cu această ocazie, în ziua de 03.06.2022, pe teritoriul Serviciului Hidrometeorologic de Stat au fost organizate diverse activități, la care au participat copii de diferite vîrste.

Copii au avut parte de excursii pe teritoriul Serviciului, au desenat cu creta desene, cu genericul "Doar o planetă avem", au plantat flori și, în final, au primit Diplome pentru participarea activă la activitățile vizate.

 

                 

 

  liveinternet.ru: ïîêàçàíî ÷èñëî ïðîñìîòðîâ çà 24 ÷àñà, ïîñåòèòåëåé çà 24 ÷àñà è çà ñåãîäíÿ