Activități comune ale SHS și facultatea de Biologie și Pedologie a USM în bazinul râului Cubolta

Serviciul Hidrometeorologic de Stat în comun cu colectivul profesoral și studențesc al facultății de Biologie și Pedologie a USM continuă activitățile comune, în spiritul bunelor tradiții de colaborare.

În perioada 4 – 6 iulie 2022 studenții de la specialitatea „Geografie”, învățământ de licență, ghidați de profesorii Vitalie Sochircă, dr., conf. univ., decanul facultății și Marcel Revenco, lector univ., au participat la activități pe teren, în cadrul practicii complexe la Geografie, care s-au desfășurat la Stația Hidrologică Bălți și la Postul hidrometric Cubolta.

Obiectivele practicii s-au axat pe conceptul aplicării cunoștințelor teoretice în acțiuni practice, cu instruiri în domeniu oferite în condiții de teren de către responsabilii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat: Dinu Prepeliță - șef al Direcției monitoring hidrologic, Sergiu Roșca - șef al Stației hidrologice Bălți. Studenții au fost familiarizați cu procedurile de colectare și transmitere a datelor hidrometeorologice, de lucru cu echipamentele și documentația de specialitate, etc. Participanții la activități s-au implicat în lucrări de salubrizare și curățare a albiei râului Cubolta, de înlăturare a vegetației acvatice din proximitatea postului hidrometric. De rând cu formarea unor competențe de cunoaștere și aplicare, studenții și-au dezvoltat și competențe de educație pentru mediu (ecologică), de protecție a naturii, demonstrând responsabilitate și spirit civic pentru dezvoltarea sustenabilă a mediului.

 

 

 

  liveinternet.ru: ïîêàçàíî ÷èñëî ïðîñìîòðîâ çà 24 ÷àñà, ïîñåòèòåëåé çà 24 ÷àñà è çà ñåãîäíÿ